Rajztanfolyamról

 
 
 

- A rajztanfolyamot képzett művésztanár vezeti.

- Reggel 9 h-tól este 18 h-ig tart, közben óránként 10 perces szünetekkel, relaxációval, és 1 órás ebédszünettel.

-Már 10. 000 Ft/ Fő áron színvonalas oktatásban részesülsz.

Rajzeszközök egyénileg hozhatóak, vagy 1000 Ft-ért a helyszínen megvásárolhatók.

A következő eszközökre lesz szükség:  2B, 4B, 8B-s ceruza, radír, gyurmaradír (monopol radír), hegyező, vonalzó, rotring, A/4 es méretű műszaki rajzlap és fénymásoló papír.

- Igény szerint végezhetsz 1 vagy 2 napos alap, és színes tanfolyamot is.

-Rendszeresen indulnak tanfolyamok  Esztergomban, Pápán, Veszprémben, Miskolcon, Kaposváron, Székesfehérváron.

-Felkérés esetén az ország bármely pontján, vidéken is tartok tanfolyamot, ami a szervezőnek ingyenes.

A rajztanfolyamra már 12 éves kortól lehet jelentkezni.

 

AZ ALAP RAJZTANFOLYAM TEMATIKÁJA:

Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolási módszere alapján állítottam össze a tanfolyam tematikáját, a lehető legnagyobb hatékonyságot szem előtt tartva.

Az alap rajztanfolyamon olyan feladatokat végzünk, melyek által elsajátítható azon 5 alap részkészség, melyek a módszer és egyben a művészi látásmód alapjai is:, (szélek, terek, viszonyok érzékelése, fények-árnyékok, és teljesség észlelése). Ezután egy olyan rajzolási feladatkövetkezik, ami már élethű rajzolást jelent, közben új ismereteket sajátíthatunk el a tónusozás technikájáról. 

A SZÍNES FESTŐ TANFOLYAM TEMATIKÁJA:


Az első nap a színkeverés gyakorlatán keresztül vezetlek be benneteket a színek elméletébe és birodalmába, és másnap már egy igazi élethű, profi festménnyel távozhattok immár festőművészként. 


A színes festő tanfolyamon akril festéket (Pannon Color) használunk, amit kasírozott vászonra viszünk fel. Az akril festés technikáját és a színek pontos színkeverését sajátíthatjuk el. Az akril vízzel higítható festék, mely vízhatlan felületet képez a vásznon, de mégis könnyen alakítható és színei száradás után is élénkek maradnak.

A festő tanfolyam első napján megismerkedünk az színek varázslatos világával és a színkeverés csínját-bínját is megismerhetitek.
 

A második napon pedig egy szabadon választott témát festünk le. A nap végén pedig mindenki egy saját maga által festett élethű festménnyel térhet haza.