Bemutatkozás

       Takács Bernadettnek hívnak...

 
Életutam végigvezetett az állami művészeti iskolák létráin. Pécsett végeztem művészeti szakközépiskolát és egyetemet, ahol festészet tanárnak tanultam. Az iskolákból  kikerülve  egy  bennem lévő bizonytalanság és hiányérzet távolra sodort önmagamtól és a művészettől. Az elveszettség legméllyebb szintjén ébredtem rá arra, hogy amire hivatott vagyok az ennél sokkal több. Ekkor kaptam meg születésnapi ajándékként Betty Edwards: Jobb agyféltekés rajzolás című könyvét, mely forradalmi módon alakította át a rajzolásról és a művészetről alkotott elképzeléseimet.
 
Ráébresztett nem csak a rajzolás, de az élet legalapvetőbb igazságaira, hogy a kulcs a figyelem. A belépési pontja önmagunknak és  a  körülöttünk  lévő  valóság  meglátásának és lerajzolásának. Ez a figyelem a természetünkből fakadóan nagyon egyszerű és természetes állapot, mely elvezet a valóság tiszta, közvetlen érzékeléséig, ahol önmagunk ismerős de elfeledett részei válnak hozzáférhetővé.
 
Már nem voltak előttem akadályok. Mivel  mindent  láttam,  még  a  legkisebb  részleteket is, a rajzolás nagyon könnyűvé és egyszerűvé vált. Eltűnt a fogalomkörömből az elrontom és nem tudom kifejezések. Ráeszméltem, hogy a rajzolás nem tehetség, vagy kézügyesség kérdése, hanem a figyelemé, és figyelni bárki képes. Az út tehát mindenki számára nyitva áll, aki a saját hitén túllépve esélyt ad annak, hogy a valóság lehet több annál, mint amit az eménk gondol vagy elhisz.
 
Nagy szeretettel és meggyőződéssel tanítom, adom át az embereknek azt az egyszerűséget, ami az igazságból fakadóan a létezés sajátja, ezért mindenki számára hozzáférhető.
 

 

 
Várlak szeretettel a rajztanfolyamra!        
 
                                                                              Bernadett